HISTORIEK

Garage De Poorter is reeds meer dan 45 jaar actief in  de automobielsector. In 1965 startte Xavier De Poorter met de verdeling van het merk British Leyland langs de Staatsbaan te Zulte.

Onder de naam “British Leyland” bevonden zich de merken Austin, Mini, MG, Rover, Jaguar en Land Rover. Later werd het merk British Leyland opgesplitst in 3 merken: Land Rover, Rover en Jaguar die steeds door garage De Poorter werden verdeeld.

In 1985 werd een nieuwe vestiging gebouwd langs de Kortrijksesteenweg te Harelbeke. Toen werd ook besloten dat we ons verder zouden specialiseren in Land Rover, een merk in volle opmars.

In 1999 werd besloten om verder te gaan als onafhankelijk verdeler, de recentelijkste ontwikkelingen in de automobielsector in gedachten. Jaguar en Land Rover werden terug verkocht onder de naam “British Cars Distribution”.

Sinds 1 januari 2000 werd de zaak overgenomen door Kenneth De Poorter. Binnen enkele jaren is het goed mogelijk dat Luigi De Poorter, die momenteel automechaniek volgt aan het VTI te Waregem, ook de zaak vervoegd.

Heden ten dage profileert garage De Poorter zich als één der grootste onafhankelijke verdelers van Belgiê bij de verdeling der volgende merken: Range Rover Vogue, Range Rover Sport, Discovery, Evoque, Defender, Freelander, Jaguar XJ, Jaguar XF, Jaguar XK, etc…

 

VOERTUIGEN

Nieuwe voertuigen: Wij bieden U naast de meeste standaardmodellen ook een uitgebreide waaier van exclusieve modellen en reeksen aan de meest economische prijzen. (Limited Editions – Autobiography, etc…)

Tweedehands voertuigen: Wij hebben steeds een aanbod van diverse tweedehandsvoertuigen (verschillende merken – verschillende prijsklassen). Deze worden steeds vergezeld met een waarborg van onzentwege.

 

SHOWROOM

Wij hebben steeds een 10-tal nieuwe voertuigen in voorraad. Sedert 10 april 2007 verwelkomen wij U in onze vernieuwde showroom op de Kortrijksesteenweg 320 te Harelbeke.

 

WERKPLAATS

In onze werkplaats staan zeer bekwame mensen ten dienste van ons cliênteel om alle herstellingen zo vlug mogelijk uit te voeren. Daarbij geholpen door de modernste apparatuur welke nodig is. Wij zijn steeds op de hoogte van de recentste ontwikkelingen binnen ons merkengamma. Garage De Poorter wordt alom geprezen voor onze vlugge service en bekwaamheid. In de loop der jaren werd een cliênteel opgebouwd uit heel Vlaanderen, Antwerpen, Brussel en Henegouwen. Bij ons is de klant nog een klant, en geen nummer.

 

WAARBORGEN

Wij geven een waarborg van 3 jaar met maximum 100.000 km voor de Land Rover-wagens en 3 jaar onbeperkt het aantal kilometers voor de Jaguar-wagens.